040 20 94 234 online@digitalrebelz.com
Selecteer een pagina

Wil je iemand anders (bijvoorbeeld de online marketeers van Digital Rebelz) toegang verlenen tot jouw accounts in Google Analytics, Google Ads en/of Google Merchant Center? 

Hieronder leggen we je per dienst exact uit welke stappen je moet nemen om een ander toegang te geven tot deze accounts. Kom je er niet uit, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Toegang verlenen tot Google Analytics:

 

 

Google Analytics is tool die je kunt koppelen aan jouw website om vervolgens inzichten te verzamelen over de gebruikers van jouw website en het gedrag van deze bezoekers op jouw site. Zo kun je o.a. zien via welke kanalen en campagnes men jouw website binnenkomt, welke pagina’s men bekijkt, hoe lang men op de website verblijft, op welke punten men jouw website weer verlaat, of er een conversie heeft plaats gevonden zoals het doen van een aankoop of het invullen van een leadformulier etc.

Al deze dat is enorm waardevol bij het analyseren van de prestaties van jouw website en online marketing-activiteiten. Mocht Digital Rebelz voor jou aan de slag gaan, dan is de eerste stap dan ook dat we zorgen dat Google Analytics goed is ingesteld. Dit kunnen we doen door een geheel nieuw Google Analytics Account aan te maken maar we kunnen er ook voor zorgen dat jouw reeds bestaande account goed wordt ingericht. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat je ons toegang verleent tot jouw account. In bovenstaande video en onderstaande tekst leggen we je graag stap voor stap uit hoe je ons toegang kunt verlenen.

Log om te beginnen in op analytics,google.com. Wanneer je bent ingelogd zie je linksonder een tandwieltje. Wanneer je daar op klikt zie je een scherm waarin je de optie “Toegang tot accounts” ziet staan. Klik deze aan en klik vervolgens rechtsboven op het blauw “+” teken. Vul vervolgens het e-mailadres in dat je toegang wil geven en kies voor het niveau waarop je diegene toegang wil geven. Wanneer je wil dat de persoon die je toevoegt ook daadwerkelijk aanpassingen kan doen in je account dien je diegene toe te voegen als beheerder. Wanneer iemand enkel een kijkje wil nemen in je Google Analytics account (bijvoorbeeld voor het uitvoeren van een audit) is het voldoende om diegene lees-rechten te geven.

Toegang verlenen tot Google Tag Manager:

 

 

Niet alle acties (zoals een aankoop of het insturen van een formulier) die op jouw website plaatsvinden worden standaard naar Google Analytics (of andere diensten zoals Google Ads, Meta, LinkedIn, Pinterest etc.) gestuurd. Daarom zullen we eerst handmatig in moeten stellen dat de website een seintje geeft zodra er op de website een actie plaatsvindt die je graag wil kunnen meten en/of delen met de advertentie-platformen die je gebruikt voor jou online advertising. Hiervoor maken we gebruik van een tool genaamd “Google Tag Manager”.

Mocht je nog niet over een Google Tag Manager account beschikken, dan kan Digital Rebelz deze voor je aanmaken en configureren. Maak je op jouw website al gebruik van Google Tag Manager, dan kan het noodzakelijk zijn dat we hier aanpassingen in doorvoeren. Hiervoor hebben is het van belang dat je ons beheerder maakt van jouw Google Tag Manager account. In bovenstaande video en onderstaande tekst leggen we je graag stap voor stap uit hoe je ons toegang kunt verlenen.

Log in via tagmanager.google.com en klik op het tandwieltje achter het account waartoe je iemand toegang wil verlenen. Klik vervolgens in de linker kolom op “Gebruikersbeheer”. In het scherm dat volgt klik je op het blauwe “+” teken en dan op “Gebruikers toevoegen”. Voer hier het mailadres in van degene die je toegang wil verlenen.  Wil je dat degene die je toevoegt daadwerkelijk jouw Google Tag Manager account kan beheren, maak diegene dan beheerder en klik op “Alles Instellen”. In het scherm dat volgt klik je “Publiceren aan” en vervolgens klik je op “Klaar”. Klik nu op uitnodigen om degene die je toe wil voegen daadwerkelijk uit te nodigen voor je Google Tag Manager Account.

 

Toegang verlenen tot Google Merchant Center:

 

 

Heb je een webshop en wil je graag met jouw producten adverteren via Google dan heb je een Google Merchant Center Account nodig. Deze omgeving vormt de schakel tussen jouw webshop en het advertentieplatform van Google: Google Ads. Binnen het Merchant Center worden de producten waarmee je wil adverteren gekeurd. Met goedgekeurde producten kunnen vervolgens via Google Ads campagnes worden ingericht. Bij de producten die niet zijn goedgekeurd wordt aangegeven wat de reden van afkeur is en wat je aan dient te passen om alsnog met deze producten te kunnen adverteren. Daarnaast geef je ook zaken op als levertijd en bezorgkosten zodat ook die zaken in je advertenties vermeld kunnen worden.

Wanneer wij voor jou Google Shopping en/of Performance Max Campagnes gaan inzetten, beheren en/of optimaliseren, id het dus van belang dat we toegang hebben tot jouw Merchant Center Account. Heb je nog geen Google Merchant Center Account dan kunnen we dit volledig voor je inrichten. Heb je wel al een Google Merchant Center Account, volg dan de stappen hieronder en/of in bovenstaande video om ons toegang te geven.

Ga naar merchants.google.com om in te loggen. Klik vervolgens bovenin op het tandwieltje en klik op “Gebruiker Toevoegen”. Vul nu het mailadres in van degene die je toe wil voegen, klik op “Beheerder” wanneer je wil dat deze persoon jouw account ook daadwerkelijk kan inrichten / beheren en klik op “Gebruiker Toevoegen”. De uitnodiging wordt nu verstuurd.

 

Toegang verlenen tot Google Mijn Bedrijf

 

 

Heeft jouw bedrijf een fysiek adres dat vermeld staat op Google Maps, dan kun je deze vermelding beheren via Google Mijn Bedrijf. In sommige gevallen is het voor Digital Rebelz noodzakelijk toegang te krijgen tot jouw Google Mijn Bedrijf vermelding, bijvoorbeeld wanneer wij namens jou reageren op reviews, openingstijden aan moeten passen of koppelingen moeten maken met bijvoorbeeld Google Ads om ze te kunnen meten hoe vaak iemand vanuit een advertentie de locatie van jouw bedrijf heeft opgevraagd om daar vervolgens heen te navigeren.

Ga naar google.com en type in de zoekbalk “Google Mijn Bedrijf” in. Klik vervolgens op het bovenste resultaat en log in. Je wordt nu automatisch doorverwezen naar jouw bedrijfsvermelding. Gebeurt dit niet, dan heb je jouw bedrijfsvermelding waarschijnlijk nog niet bij Google geclaimd. Neem in dat geval even contact met ons op voor extra ondersteuning. Zie je vermelding wel? Klik dan op de 3 puntjes achter je vermelding om het e-mail adres dat je van ons hebt ontvangen toegang te geven.

 

Toegang verlenen tot het Meta Business Account

 

 

Wanneer je reeds adverteert via Meta (Facebook / Instagram), beschik je als het goed is over een Meta Business Account (niet te verwarren met Meta Business Suite). Het Meta Business Account is de zakelijke omgeving van Meta waarbinnen je al jouw zakelijke Meta onderdelen kunt beheren én waar je kunt bepalen wie er op welk niveau toegang heeft tot al deze onderdelen. Het gaat hierbij o.a. over je Facebook Pagina(s) en Instagram Profiel(en) maar ook je advertentie-account, handelsaccount (nodig om artikelen vanuit je webshop te synchroniseren met Meta om vervolgens product-advertenties te kunnen tonen), Meta Pixels (deze dient op je website aanwezig te zijn om data over je website bezoekers te linken aan je campagnes) etc. Je vindt de Meta Business omgeving via business.facebook.com. Mocht je nog niet over een Meta Business Account beschikken kun je deze via dezelfde link aanmaken.

Via business.facebook.com kun je onder het kopje “gebruikers” -> “partners”, Digital Rebelz toevoegen als partner. Dit doe je door ons partner-ID toe te voegen. Dit ID is: 145912736375931. Wanneer je dit ID toevoegt, zal Meta automatisch vragen tot welke zaken (ook wel assets genoemd) je Digital Rebelz toegang wil geven en wat het niveau van deze toegang is. Om namens jouw bedrijf te kunnen adverteren hebben we hierbij sowieso toegang nodig als “beheerder” tot jouw Facebook Pagina, Instagram Account, Meta Pixel en/of Gegevens Set en Advertentie-account. Heb je een webshop en wil je jouw producten synchroniseren naar Meta om daar vervolgens mee te kunnen adverteren dan hebben we ook toegang nodig tot jouw Handelsaccount. Je hoeft in principe géén eigen wachtwoorden met ons te delen, met uitzondering van Instagram. Om via de Business Manager toegang te krijgen tot jouw Instagram Account dienen we éénmalig met jouw Instagram gegevens in te loggen. Zodra we dit hebben gedaan kun je daarna altijd je wachtwoord wijzigen.

Let op: Meta verandert regelmatig de menu-structuur binnen de Meta Business Manager. Het kan dus zijn dat de video hierboven wat afwijkt met hetgeen je zelf op je scherm ziet. Mocht dit er voor zorgen dat je er niet helemaal uitkomt, laat dit dan gerust even weten, we helpen je graag verder.