040 20 94 234 online@digitalrebelz.com
Selecteer een pagina

Vanaf 17 mei ’23 is het weer mogelijk om aanspraak te maken op de digitaliseringssubsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Deze subsidie is erop gericht om ondernemers te ondersteunen bij het (verder) digitaliseren van hun onderneming en vergoedt 50% van de investering met een maximum van €2 500,-.

De sluitingsdatum voor het aanvragen van de subsidie is 14 juli 2023 om 17:00 uur dus zorg dat je er op tijd bij bent om van deze subsidie gebruik te maken. Daarnaast is het maximale bedrag dat aan subsidies wordt uitgekeerd vastgesteld op € 870.000. Mocht de subsidiepot vóór 14 juli leeg zijn dan sluit de mogelijkheid tot het aanvragen van subsidie waarschijnlijk eerder.

Hoe kom ik in aanmerking voor deze subsidie?

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo dient je bedrijf te zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, mag je niet eerder gebruik hebben gemaakt van deze subsidie, heb je maximaal 50 werknemers in dienst en bedraagt de maximale omzet over het laatste boekjaar € 50 miljoen.

Daarnaast dient de investering die je gaat doen minimaal € 1000,- te bedragen en heb je een geldige, ondertekende offerte nodig van jouw leverancier. Let op: Advertentiebudgetten zijn hierbij uitgesloten en de subsidie wordt niet met terugwerkende kracht toegekend over investeringen die je al hebt gedaan.

Uiteraard kan Digital Rebelz je bijstaan bij het indienen van je aanvraag en zorgen dat je over een geldige offerte beschikt die voldoet aan de eisen die voor de aanvraag van de subsidie gelden. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

 

Voor welke diensten kun je subsidie aanvragen?

Alle producten en diensten die in aanmerking komen voor subsidie vind je terug op de website Mijndigitalezaak.nl onder het kopje “Digitale Basis op orde“. Via deze website kun je ook de online scan uitvoeren die je samen met de getekende offerte nodig hebt om de subsidie aan te kunnen vragen. De diensten die in aanmerking komen voor subsidie én die Digital Rebelz voor je kan verzorgen zijn:

 

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Is de content op jouw website voldoende afgestemd op het zoekgedrag van jouw (potentiële) klanten? Is jouw website zo ingericht dat deze op ieder type device (telefoon, desktops, tablets) goed en snel functioneert? En wat wordt er elders op het internet over jouw bedrijf gezegd? Dit zijn allemaal zaken die in belangrijke mate van invloed zijn op de vindbaarheid van jouw bedrijf in zoekmachines zoals Google.

Door het uitvoeren van een zoekwoordonderzoek, een (technische) SEO scan, concurrentieanalyse of bijvoorbeeld het uitwerken van een content en/of backlink strategie brengen we in kaart hoe jouw website scoort in Google en op welke wijze dit verbeterd kan worden.. Dit alles met als doel meer waardevol verkeer naar jouw website te trekken en meer omzet te genereren.

Implementatie van Analyse-software:

Door het online gedrag van de bezoekers van jouw website of webshop te monitoren en te analyseren verzamel je data die van onschatbare waarde is bij het verbeteren van de digitale journey van jouw klant. Dit helpt je om verbeteringen door te voeren die zorgen voor meer omzet en betere online campagnes.

Het verzamelen van data over de bezoekers van jouw website is echter aan steeds strengere regels gebonden. Dit betekent wellicht dat de wijze waarop je in het verleden data hebt verzameld op korte termijn niet meer mogelijk of toegestaan is. Zo zal de huidige versie van Google Analytics vanaf 1 juli niet meer beschikbaar zijn en worden vervangen door Google Analytics 4. Ook wordt het steeds belangrijker om te zorgen dat de data van jouw klanten en bezoekers op jouw eigen servers staat en niet meer door diensten als Google wordt gehost. Kortom: Dit is hét moment om te zorgen dat jouw bedrijf future-proof is ingericht en voldoet aan alle (nieuwe) eisen en richtlijnen die bijvoorbeeld de AVG stelt.

E-mail Marketing

Zoals we hierboven al aangaven wordt het steeds belangrijker dat je zelf eigenaar bent van jouw klant-data. Een zeer belangrijk kanaal vormt hierbij e-mail. Wanneer jouw klanten immers expliciet hebben aangegeven dat jouw bedrijf hun e-mail gegevens mag gebruiken voor marketing-doeleinden, zorgt dit ervoor dat je minder afhankelijk bent van externe partijen om met jouw klanten te communiceren.

Maar hoe verzamel je deze e-mail adressen op een wijze die voldoet aan alle wet en regelgeving zoals de AVG? En hoe zet je e-mail vervolgens effectief in om in contact te blijven met jouw klanten en relaties? Neem voor het antwoord op deze vragen én een passende offerte waarmee je aanspraak kunt maken op subsidie vandaag nog contact op met Digital Rebelz.

Social Media

De kans is groot dat jouw onderneming al actief is op social media maar wordt het volledige potentieel van deze kanalen al benut? Wist je bijvoorbeeld dat je zelf een “winkel” kunt creëeren binnen Facebook of Instagram? Zet je Whatsapp al in voor klantcontact? Maak je al gebruik van Pinterest om te zorgen dat jouw doelgroep jouw producten ontdekt of weet je jouw zakelijke prospects als op de juiste manier te bereiken via bijvoorbeeld LinkedIn?

Zowel inhoudelijk als technisch kent een goede integratie van de juiste social media kanalen diverse uitdagingen waar Digital Rebelz je bij kan helpen en ook voor dit onderdeel is het mogelijk om in aanmerking te komen voor subsidie.

Training en Opleiding

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om bovenstaande werkzaamheden volledig uit te besteden maar misschien hecht je er juist aan om deze kennis en kunde in huis te halen. In dat geval kan een goede training of cursus uitkomst bieden. Zo begeleiden wij diverse ondernemers bij het zelfstandig inrichten, beheren, analyseren en optimaliseren van online campagnes via de advertentienetwerken van bijvoorbeeld Google Ads (SEA) of Meta (Instagram en Facebook).

Wil je hier meer over weten? Neem dan vandaag nog contact op zodat we jouw wensen kunnen bespreken en je kunnen voorzien van een offerte die volledig aansluit op de behoefte binnen jouw organisatie. Uiteraard kun je ook deze offerte weer gebruiken om subsidie aan te vragen die oploopt to 50% van jouw investering.

Neem vandaag nog contact op om in aanmerking te komen voor deze subsidie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er  tal van mogelijkheden om te zorgen dat je door middel van digitalisering jouw onderneming (nóg beter) op de kaart kunt zetten en met subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kun je nu zorgen voor een vliegende start!

Digital Rebelz helpt je hier graag bij dus neem vandaag nog vrijblijvend contact op voor antwoord op al je vragen en/of een een offerte op maat die je in kunt dienen bij je aanvraag.